رادیو

چهارشنبه هفتم آذر ماه 1403رادیو

   

محتوای شنیداری از دیرباز مورد توجه بسیاری از مخاطبان بوده است و همین موضوع سبب ترغیب دانشمندان جهت اختراع فناوری رادیویی و تبدیل آن به یکی از مهم ترین فناوری های نوین قرن بیستم گردید.

 با شروع جنگ جهانی اول رادیو به عنوان رسانه‌ای نو ظهور بهترین وسیله برای مبارزه، جنگ تبلیغاتی و روانی شناخته شد و پس از جنگ از سال 1299 شمسی تاریخ بهره‌برداری عمومی از آن آغاز شد و اولین دستگاهای پخش منظم رادیویی در همان سال از انگلستان شروع به کار کرد و همچنین اولین کنفرانس بین‌المللی رادیویی در سال 1305 شمسی در برلین برگزار شد.

گسترش ایستگاه‌های رادیویی سبب رونق اقتصادی برای تولیدکنندگان و فروشندگان دستگاه‌های فرستنده و گیرنده و از همه مهم‌تر افزایش شمار شنوندگان و علاقمندان به رادیو و پررنگ‌تر شدن نقش این رسانه‌ی شنیداری در زندگی مردم شد بطوری که سال 1309 شمسی عصر طلایی رادیو نام گذاری شد. این دستگاه در دهه‌ی سی شمسی با سرعت بیشتری در جهان مورد توجه قرار گرفت و با ورود رادیوهای ترانزیستوری به بازار مشکل مصرف برق در رادیوها برطرف شد و از همه مهم‌تر سبب ارزان‌تر و کوچک‌تر‌ شدن آنها گردید .نمونه‌ای از این رادیوها در موزه کارآموزان آبادان نگه‌داری می‌شود.

شرکت رویال فیلیپس ان.وی که با نام فیلیپس شناخته می‌شود یک شرکت خوشه‌ای در هلند است که در سال 1270 شمسی توسط جرارد فیلیپس و فریتر فیلیپس تاسیس شد و اولین محصول تولیدی آن لامپ بود و از سال 1306 وارد عرصه تولید رادیو و سپس تلویزیون شد. در سال 1376 مقر رسمی و جهانی آن در آمستردام قرار گرفت و این شرکت زمانی یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لوازم الکتریکی مصرفی در جهان بود اما با گذشت زمان بر فناوری سلامت تمرکز کرد و سایر بخش‌های خود را واگذار کرد.


آخرین اشیا