نگاه ویژه وزیر نفت به توسعه موزه های صنعت نفت

چهارشنبه بیستم بهمن ماه 1395نگاه ویژه وزیر نفت به توسعه موزه های صنعت نفت

راه اندازی موزه های صنعت نفت از آبادان آغاز شد، دغدغه ای که وزیر را از سال 92 بر آن داشت تا دكتر اکبر نعمت الهی مدیرکل وقت روابط عمومی وزارت نفت را به عنوان مسئول مستقیم حفظ آثار و تاسیسات قدیمی نفت با توجه به اهمیت آن منتصب کند تا کار با جدیت دنبال شود و به ثمر بنشیند.

امروز دوشنبه 18 بهمن ماه سال 1395 است، وزیر ساعت 15:15 به محل اسكله‌هاي آبادان شماره 1 الي 11 (محل نگهداری جرثقیل های اکوان و گوگرد) رسید، در محل حاضر بودیم و مشتاق برای اینکه واکنش وزیر را نسبت به این طرح ببنیم و سخنش را بشنویم.

از ماشین پیاده شد، عینک دودی به چشم داشت و نمی شد نوع نگاهش را دید تا پی به حسش برد. با توضیحات دکتر نعمت الهی نگاهی به اطراف انداخت و به سرعت سوار ماشین شد و خواستار بازدید از محل موزه های نفت به شرط ماشین سواری شد.

230159_orig

اسکله ها را طی طریق کردیم و وارد پالایشگاه شدیم. از بخش های قدیمی پالایشگاه من جمله نیروگاه شماره یک و سایر نقاطی که قرار است به موزه تبدیل شود، بازدید کرد.

صحبت های زنگنه اهمیت راه اندازی موزه های صنعت نفت را به خاطر آوردم که چندی پیش با افتتاح نخستین موزه صنعت نفت در آبادان بر تسریع در راه اندازی موزه های دیدنی، جذاب و اثرگذار در آبادان با توجه به نقش بی بدیل این شهر در تحولات مهم تاریخی، صنعتی، فرهنگی و سیاسی کشور تاکید کرده بود و خواستار سرعت کار در راه اندازی موزه های دیگر پس از موزه بنزین خانه آبادان شده بود.

پس از بازدید از بخش های قدیمی پالایشگاه به محل اجرای مراسم افتتاح و کلنگ زنی عملیات توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان که قرار بود با حضور جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری آغاز شود، رفتيم که ماشین ها یکی پس از دیگری از پالایشگاه خارج شدند. زودتر از بقیه گفتم دارند به سمت تکنیکال اسکول می روند، کمی که گذشت گفتم نه دارند سمت موزه بنزین خانه آبادان می روند، درست حدس زده بودم .

230162_orig

موزه بنزین خانه آبادان 28 دی ماه با حضور عباس کاظمی، مدیر شرکت ملی پالایش و پخش و امیرحسین زمانی نیا معاون بین الملل و بازرگانی وزیر نفت و با حمایت و نگاه ویژه امام جمعه آبادان و دیگر مدیران محلی و کشوری به طور رسمی افتتاح شد و در این مدت استقبال خوب مردم آبادان و گردشگران نشان از این داشت که راه درست است و آینده خوبی در انتظار طرح های موزه قرار دارد.

زنگنه وارد موزه شد؛ دقتش در بازید از موزه برایم جالب بود. ابتدا از فضای بیرون و دستگاه هاي پمپ بنزين و تاريخچه استفاده از اين دستگاه ها آغاز کرد و وارد اتاقک شعبه قدیمی فروش نفت شد، سپس به سمت پارکینگ تانكرهاي سوخت رسان و مخازن قديمي پرچي رفت. هر قدمی که در موزه میزد اشتیاقش بیشتر می شد و از چهره اش می شد فهمید که از کار انجام شده خشنود است و لذت می برد.

به سمت اتاقک اسناد و مستندات تاريخي و اشیا رفت با دقت نگاه کرد و پی در پی سوال می پرسید از اولین تمبره و با هر توضیحی پاسخی در جهت تکمیل کردن سخن موزه دار داشت و خاطره ای که از چراغ های علا الدین خانه اش گفت و برخلاف همیشه صدای خنده اش در فضا پیچید.

230160_orig

به اتاق فروش اجناس تهیه شده در موزه رسیدیم، یادبودی در دفتر موزه نوشت و یادگاری از خود در این بنزين خانه با این مضمون بر جاي گذاشت: "این کار قدم نخستین برای ایجاد زنجیره موزه های صنعت نفت بویژه در مناطق نفت خیز می باشد از کسانی که در این مسیر زحمت کشیده اند، تشکر می کنم. امیدوارم این کار با همت دوستان توسعه یابد. آبادان خود موزه تاریخ صنعت نفت ایران است و نماد صنعت نوین ایران نیز می باشد. از این مجموعه برای افزایش جاذبه گردشگری باید حداکثر بهره را گرفت".

برنامه بازید در محل موزه با گرفتن عکس یادگاری و لبخند وزیر به پایان رسید و راهی محل اجرای برنامه شدیم.

برنامه آغاز عملیات توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آغاز شد و در نشست مدیران با حضور معاون اول رئیس جمهوری وزیر سخن آغاز کرد.

زنگنه از قدمت 100 ساله تاسیسات پالایشگاه گفت و از تصمیم اش برای حفظ این نماد صنعتی ایران  و تاریخ نفت در آبادان گفت و تاکید ویژه بر این داشت که این تجهیزات و تاسیسات نباید خراب شود.

افتتاح موزه آبادان مجتبی محمدقلی 28 دی 95 (36)

وزیر نفت به  جایگاه بی بدیل شهر آبادان و پالایشگاه این شهر در رویدادهای مهم تاریخی، صنعتی و سیاسی کشور، بر ایجاد موزه ای جذاب، دیدنی و اثرگذار تاکید کرد و با اشاره به بافت فرسوده و قدیمی پالایشگاه و به منظور جلوگیری از روند تخریب آن، از دست اندرکاران موزه و اسناد صنعت نفت خواست تا نسبت به راه اندازی موزه و ترمیم و بازسازی آن در حداقل زمان ممکن و با استفاده از امکانات و ظرفیت های موجود اقدام کنند.

زنگنه پالایشگاه آبادان را نماد صنعتی شدن ایران دانست و بر حفظ آثار صنعت نفت در این شهر و تبدیل شهر موزه تاکید کرد و آبادان را شهر اولین ها نامید که باید در جهت حفظ برخی از تاسیسات این پالایشگاه که اکنون کار می کند و با پرچ به هم وصل شده به عنوان یک جاذبه گردشگری تلاش کرد.

موزه نفت و دفاع مقدس در آبادان؛ در حال حاضر پنج نقطه برای تاسیس موزه در این شهر  نظر گرفته شده است: پالايشگاه آبادان، ساختمان نيروگاه شماره 1؛ پمپ بنزين آبادان به عنوان نخستین جایگاه سوخت کشور؛ آموزشگاه حرفه‌اي (تكنيكال اسكول) به عنوان اولين هنركده بازآموزي كاركنان صنعت نفت در ايران، اسكله‌هاي آبادان شماره 1 الي 11 (محل نگهداری جرثقیل های اکوان و گوگرد) و خانه های تشريفاتي شامل سه ساختمان در منطقه بريم.

أكرم برنجي