آمادگی مرکز اسناد صنعت نفت و سازمان اسناد دفاع مقدس برای گسترش همکاری

چهارشنبه هفتم شهریور ماه 1403 آمادگی مرکز اسناد صنعت نفت و سازمان اسناد دفاع مقدس برای گسترش همکاری

به گزارش مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت، حسین شاملی امروز (چهارشنبه، هفتم شهریورماه) با سردار عباس بایرامی، رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس و هیئت همراه دیدار و گفت‌وگو کرد.

سردار عباس بایرامی، رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس در این دیدار به اهمیت اسناد و ضرورت توجه به آن اشاره و اظهار کرد: نسل جوان ما هم اکنون ابهامات زیادی درباره جنگ و دفاع مقدس دارد که اسناد می‌تواند بخشی از این ابهامات را برطرف کند.

وی از صنعت نفت به‌عنوان یکی از بخش‌های مهم کشور در دفاع مقدس یاد کرد و گفت: صادرات نفت ایران در اوج فشارها و حملات موشکی به پالایشگاه‌ها و سکوها هیچگاه قطع نشد و اقتصاد کشور در روزهای جنگ مدیون این صنعت است.

رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با بیان اینکه اسناد زیادی از مقاومت کارکنان صنعت نفت در هشت سال دفاع مقدس وجود دارد، اظهار کرد: سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس آمادگی کامل دارد که در ساماندهی اسناد صنعت‌ نفت در دوران جنگ همکاری همه‌جانبه داشته باشد.

 گام‌های مهم صنعت نفت برای تدوین تاریخ شفاهی

حسین شاملی، مدیر مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت نیز در این دیدار نقش صنعت نفت و کارکنان این صنعت را در هشت سال دفاع مقدس غیرقابل انکار دانست و گفت: در دوران جنگ نه تنها صادرات نفت ایران قطع نشد بلکه سوخت‌رسانی به خط مقدم جبهه نیز بدون وقفه ادامه داشت.

وی با بیان اینکه تاریخ ایران در ۱۱۶ سال گذشته با نفت عجین شده و ردپای نفت در تمام بخش‌های کشور از جمله سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... قابل مشاهده است، تصریح کرد: اسناد مهمی از صنعت نفت در مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت نگهداری می‌شود.

مدیر مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت به آغاز دیجیتال‌سازی حدود ۱۲ میلیون برگ سند صنعت نفت اشاره کرد و افزود: بارگذاری اسناد و اشیای تاریخی صنعت نفت در بستر دیجیتال به‌صورت رسمی از چند ماه گذشته آغاز شده و تلاشمان این است این سامانه در آینده نزدیک در دسترس پژوهشگران قرار گیرد.

شاملی با بیان اینکه درهای این مرکز برای همکاری با تمام بخش‌های کشور به‌ویژه مراکز اسنادی و پژوهشی باز است، به تدوین تاریخ شفاهی صنعت نفت اشاره کرد و گفت: گام‌های مهمی برای تدوین تاریخ شفاهی در مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت برداشته شده است و همکاران ما در این بخش گفت‌وگوهای جذابی را تاکنون ثبت کردند.

وی صنعت نفت را پیشرو در حفظ و نگهداشت میراث تاریخی دانست و با بیان اینکه تاکنون ۱۱۴ بنای تاریخی و ۷۰۰ بنای واجد شرایط میراثی در صنعت نفت شناسایی شده است و شناسایی بناهای دیگر ادامه دارد، گفت: همچنین صنعت نفت دارای هشت موزه و نمایشگاه دائمی در شهرهای آبادان (۲ موزه)، مسجد سلیمان، سبزوار، تهران (۲) و محمودآباد است.

پس از این دیدار عباس بایرامی، رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس و هیئت همراه با همراهی حسین شاملی از بخش‌های مختلف مرکز اسناد صنعت نفت در شهر ری بازدید کردند.