گروه فیلمسازی ژاپنی از اسکله تاریخی آبادان بازدید کرد

شنبه دهم مرداد ماه 1394گروه فیلمسازی ژاپنی از اسکله تاریخی آبادان بازدید کرد

یک گروه فیلمسازی ژاپنی که مستندی دو ساعته را بر اساس داستان پرفروش ترین کتاب سال 2013 در ژاپن، می سازد، از اسکله ها و تاسیسات پالایشگاه آبادان بازدید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی موزه ها و اسناد صنعت نفت، داستان این فیلم بر اساس کتاب "مردی که دزد دریایی نامیده شد" نوشته "نائوکی هیاکوتا" است. هیاکوتا در این کتاب داستان خریداری نفت ایران را توسط شرکت ژاپنی "ایده میتسو" در زمان دکتر محمد مصدق، علی رغم مخالفت کشورهای آمریکا و انگلستان، روایت می کند.

جمعه گذشته هفت نفر از عوامل این گروه فیلمسازی به سرپرستی «تاکاشی یامازاکی» فیلمساز توانمند ژاپنی، از اسکله‌ها و تاسیسات پالایشگاه آبادان بازدید کردند. قرار است برخی سکانس های این فیلم که به سفارش شبکه RKB  ژاپن ساخته می شود در اسکله های آبادان فیلمبرداری شود..

فرشید خاییز، رئیس روابط عمومی شرکت پالایش نفت آبادان در جریان این بازدید، با اشاره به اهمیت تاریخی اسکله های آبادان و موقعیت سوق الجیشی این شهر، گفت: "آبادان همچنین در زمان جنگ جهانی نقش مهمی ایفا کرد، چرا که در این زمان از طریق اسکله‌های آبادان و جرثقیل 200 تنی اکوان، تجهیزات و مهمات مورد نیاز به روسیه ارسال شد، از این رو می‌توان گفت که آبادان نقش عظیمی در پیروزی متفقین در جنگ جهانی دوم داشت."

خائیز تصریح کرد: "در حال حاضر با دستور وزیر نفت در صدد ایجاد موزه نفت آبادان هستیم که برخی از اسکله‌های موجود در حاشیه اروند رود و بخش‌هایی از پالایشگاه همچون نیروگاه شماره یک در این طرح موزه قرار می‌گیرند."

ماجدی (1)+++

نائوکی هیاکوتا، نویسنده کتاب "مردی که دزد دریایی نامیده شد" در وزارت نفت

گفتنی است داستان فیلمی که بر اساس کتاب نائوکی هیاکوتا ساخته می شود به سال های پس از جنگ جهانی دوم بازمی گردد، یعنی زمانی که پس از اتمام اشغال هفت ساله ژاپن، تلاش‌ها برای بازسازی خرابی‌های ناشی جنگ آغاز شده و ژاپن برای این امر نیاز به تامین انرژی دارد. این در حالی است که انرژی در اختیار هفت شرکت بین المللی بزرگ نفتی است و آنها نیز نفت بی‌کیفیت  و گران را به ژاپن عرضه می کنند.

در این زمان شرکت «ایده میتسو» ژاپن که به دنبال تامین نفت با کیفیت و البته ارزان بوده به رغم مخالفت‌های فراوان یک نفتکش با 55 خدمه و یک ناخدای 63 ساله که خود نیز از جنگجویان ژاپنی در جنگ جهانی دوم بوده را به ایران اعزام می‌کند، خدمه فکر می کردند که مقصدشان عربستان است، اما در میانه راه و با خواندن نامه مدیرعامل شرکت متوجه می‌شوند که باید به آبادان بروند و نفت را از آنجا تامین کنند.

کشتی نیشومارو پس از عبور از راه‌های مختلف بالاخره به اسکله آبادان می‌رسد و در آنجا پهلو می‌گیرد که البته مورد استقبال گرم مردم این شهر نیز قرار می‌گیرد، دولت مصدق در آن زمان که موضوع ملی شدن صنعت نفت ایران را نیز دنبال می‌کرد از ورود این نفتکش خوشحال و حتی پول نفت را از ژاپنی‌ها نگرفتند.

پیشتر نیز نویسنده این کتاب و گروه سازنده این فیلم مستند از سوی دکتر ماجدی، معاون امور بین الملل سابق وزارت نفت، که زمانی سفیر ایران در ژاپن بود، مورد تقدیر قرار گرفته بودند.