160 شی موزه ای در جزیره خارک شناسایی و ثبت شد

چهارشنبه چهاردهم مرداد ماه 1394160 شی موزه ای در جزیره خارک شناسایی و ثبت شد

در پی بازدید کارشناسان موزه ها و اسناد صنعت نفت از مناطق عملیاتی فلات قاره در جزیره خارک، 50 قلم، شامل 160 شی با قدمت بالای 45 سال شناسایی و ثبت شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی موزه ها و اسناد صنعت نفت ایران، کارشناسان موزه و اسناد صنعت نفت در سفری به جزیره خارک که اوایل مرداد ماه امسال انجام شد، از انبارهای مازاد و سلویج های واحدهای عملیاتی مختلف بازدید به عمل آورده و در مجموع 50 قلم شی، شامل 160 شی با قدمت بالای 45 سال را برای انتقال به موزه های نفت شناسایی و ثبت کردند.

از جمله این اشیاء عبارتند از: تجهیزات غواصی شامل کلاه و لباس، تجهیزات سرچاهی، تجهیزات مخابراتی، دو فروند قایق تدارکاتی، دستگاه کلید ساز اتوماتیک بسیار قدیمی، آژیر یا بوق دریایی، چراغ های روشنایی، دیزل ژنراتور، مته های حفاری و ..

صراف پور 2

مهندس محمود صراف پور کارشناس ارشد بخش اشیاء موزه ها و اسناد صنعت نفت، با اشاره به ارزش اشیاء شناسایی شده می گوید: از جمله این اشیاء یک چراغ نفتی دیواری است که از آن برای روشنایی و گرما در پالایشگاه ها و تاسیسات نفتی استفاده می شد. این چراغ از ایمنی بالایی برخوردار بوده و پلاستیک به کار رفته در آن مقاومت بالایی در برابر حرارت داشته است.

بوق دریاییکلاه ایمنی (2)دستاه کلید ساز (1)چراغ نفتی 2

کلاه غواصی فلزی با وزن بیش از 8 کیلوگرم و قدمت 60 سال، آژیر یا بوق دریایی که در اسکله ها نصب می شده و برای هشدار به کشتی ها بویژه در هنگام شب و هوای مه آلود مورد استفاده قرار می گرفته، لباس های غواصی مربوط به 50 سال پیش، قایق های تدارکاتی با قدمت 40 سال، دستگاه کلید ساز انگلیسی که به طور اتوماتیک و بدون نیاز به استفاده از دست کار می کرده و دیزل ژنراتور نوردبرگ (Nordberg) با قدمت 80 ساله که از رده خارج شده و در جزیره نگهداری می شد، از جمله دیگر این اشیاء هستند.