شناسایی، ثبت و کدگذاری بیش از 1000 شی در موزه نفت غرب کشور

سه شنبه بیست و هفتم بهمن ماه 1394شناسایی، ثبت و کدگذاری بیش از 1000 شی در موزه نفت غرب کشور

بیش از 1000 شی توسط گروه ثبت اسناد و اشیاء موزه های نفت در موزه نفت غرب کشور، شناسایی، ثبت و کدگذاری شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی موزه ها و اسناد صنعت نفت ایران، با راه اندازی دفتر موزه صنعت نفت غرب کشور، عملیات ایجاد این موزه در روزهای گذشته با ادامه تخلیه انبارهای مازداد به منظور شناسایی و انتقال اشیاء واجد ارزش تاریخی به موزه و ترمیم ساختمان کارخانه حلب سازی و حلب پرکنی پالایشگاه کرمانشاه، تداوم یافت.

بنا بر این گزارش از جمله اشیاء شناسایی شده می توان به شابلون هایی به زبان لاتین متعلق به دوران قبل از ملی شدن صنعت نفت اشاره کرد که از آنها برای چاپ روی حلبی های نفتی استفاده می شده است. همچنین شابلون هایی به زبان فارسی که قدمت آنها به دهه 1330 می رسد.

آمبولانس قدیمی متعلق به دهه1340 که در مسیر نفتشهر (نفت شاه سابق) به کرمانشاه مورد استفاده قرار می گرفته و آخرین بار در سال 1359 از آن در مسیر قصرشیرین به کرمانشاه استفاده شده، یک دستگاه موتور پمپاژ آب که از آن برای انتقال آب از سومار به نفتشهر برای تامین آب مورد نیاز تاسیسات نفتی، استفاده می شده، سه دستگاه باسکول 500 کیلیویی، دستگاه های اره برقی قدیمی، وآن ذوب قلع، لیفتراک برقی و .. از جمله دیگر وسایلی هستند که به محوطه موزه انتقال داده شده اند.

1446127146066

کارگر کارخانه حلب سازی در حال تهیه شابلون

به موازات این اقدامات، بازسازی ساختمان کارخانه حلب سازی و حلب پرکنی کرمانشاه و تغیر فضا و دکوراسیون آن به شکل قدیمی در حال انجام می باشد؛ از بین بردن سفید کاری های دیوارهای داخلی و برگرداندن آنها به حالت اولیه، از جمله این اقدامات است.

گفتنی است وجود پالایشگاه کرمانشاه به عنوان یکی از بزرگترین پالایشگاه های کشور، همچنین کارخانه حلب سازی و حلب پرکنی با قدمت بیش از یک صد سال و بالاخره تاریخچه طولانی صنعت نفت در غرب کشور، زمینه های مساعدی را برای تشکیل موزه نفت غرب کشور و توجه به صنعت نفت و تاریخچه آن در این منطقه فراهم آورده است.