با حکم وزیر نفت، مسئول مطالعه ایجاد موزه های صنعت نفت منصوب شد

چهارشنبه پانزدهم بهمن ماه 1393 با حکم وزیر نفت، مسئول مطالعه ایجاد موزه های صنعت نفت منصوب شد

وزیر نفت با صدور حکمی، اکبر نعمت الهی را به عنوان مسئول مطالعه ایجاد موزه های صنعت نفت منصوب کرد.

به گزارش خبرنگار شانا، بیژن زنگنه در حکم خود خطاب به اکبر نعمت الهی، مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت در خصوص مطالعه برای ایجاد موزه های صنعت نفت، آورده است:با توجه به نقش بی بدیل صنعت نفت در تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و توسعه فناوری در کشور در بیش از یک سده اخیر و جایگاه ایران در آینده تولید نفت و گاز در منطقه و جهان، آگاهی همه اقشار مردم و به ویژه جوانان کشور با این صنعت و ابعاد مختلف آن و نحوه تاثیرگذاری آن در شئون مختلف زندگی جامعه الزامی است.

انجام این مهم مجموعه ای به هم پیوسته از فعالیت ها را طلب می کند که یکی از آن ها ایجاد موزه ها با اهداف مختلف می باشد. با بررسی های انجام شده تاکنون در این مرحله می توان به ایجاد موزه ای در مسجد سلیمان به عنوان زادگاه صنعت نفت ایران و خاورمیانه، موزه ای در پالایشگاه آبادان و موزه ای در تهران در این ارتباط اقدام کرد.

با توجه به این مهم بدینوسیله به جنابعالی ماموریت داده می شود که با تشکیل کارگروهی مرکب از صاحب نظران برجسته، نسبت به سیاستگذاری و طراحی مفهومی برای پیشبرد طرح ایجاد موزه های یاد شده با مطالعه موارد مشابه در جهان، بهره گیری از مشاوران برجسته برای طراحی این موزه ها در این زمینه اقدام فرمایید.

لازم است هماهنگی لازم با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز انجام شده و از نماینده این سازمان نیز جهت طراحی مفهومی کار دعوت به عمل آورید. لازم است حسب مورد از نمایندگان صاحب نظر شرکت های ذیربط در صنعت نفت نیز برای مشارکت در این امر دعوت به عمل آورید.

از مهم ترین اهداف این موزه ها باید آگاهی بخشی به بازدیدکنندگان با هدف ایجاد امید به آینده و شوق به تلاش برای ساختن و توسعه ایران به ویژه در نسل جوان باشد و از ابتدا نیز استفاده حداکثری از نمادهای ایرانی در طراحی موزه مورد توجه قرار گیرد، به نحوی که به روشنی آن را از دیگر موزه های مشابه متمایز و برتر نماید.

ورود به اجرا، منوط به طی مراحل و تامین اعتبارات لازم برای هر مورد خواهد بود.

بر اساس این گزارش، عنوان ها و معرفی موزه های مورد نظر برای طراحی عبارتند از:

١- موزه تاریخ صنعت نفت در مسجد سلیمان: به عنوان زادگاه صنعت نفت ایران با اتکای به تاسیسات، ساختمان ها و فضای عمومی که صنعت نفت ایران در این محل متولد شده است. این موزه باید بتواند چنین احساسی را به بازدیدکنندگان این موزه منتقل کند. بازدیدکنندگان این موزه عموما گردشگران خواهند بود و با این هدف باید طراحی شود که به سوالات کسانی که وارد مسجدسلیمان به عنوان زادگاه اصلی صنعت نفت ایران می شوند، پاسخ بگوید. این موزه بیشتر حال و هوای دوران نخستین صنعت نفت ایران را با به کارگیری روش های مختلف باید به بیننده منعکس کند.

٢- موزه نفت آبادان: این موزه باید با اختصاص بخش قدیمی پالایشگاه آبادان به آن ایجاد شود و به واقع علاوه بر ایجاد جاذبه های گردشگری جدید برای شهر آبادان، باید تحولات فناوری در بخش نفت و به ویژه پالایش آن را به خوبی به بیننده ناآشنا به صنعت نفت منتقل کند. تجهیزات قدیمی که در این بخش وجود دارد به خوبی بیانگر تحولات فناوری در صنعت نفت می باشد و بیانگر و به ارتقای فناوری ملی در طول یکصد سال گذشته در این بخش خواهد بود.

٣- موزه فناوری نفت در یکی از بوستان های بزرگ تهران: این موزه باید به نحوی طراحی شود که دارای جاذبه کافی باشد به نحوی که همه دانش آموزان تهرانی در طول دوره تحصیل خود تمام دانش آموزان تهرانی در سول دوره تحصیل خود حداقل یک بار از این موزه بازدید داشته باشند. تمرکز در طراحی این موزه باید بر واقعیات جاری در صنعت نفت امروز ایران، اولویت های آن، آشنایی با مبانی مخازن نفت، طراحی آن ها، مسائل پیچیده ای نظیر حفاری و تولید نفت در خشکی و دریا باشد و به یکی از جاذبه های گردشگری در تهران نیز تبدیل شود.