ضرورت بررسی اسناد تاریخی نفت ایران/ ایران نخستین تولیدکننده و صادرکننده نفت جهان

سه شنبه شانزدهم اسفند ماه 1401ضرورت بررسی اسناد تاریخی نفت ایران/ ایران نخستین تولیدکننده و صادرکننده نفت جهان

IMG_1702

IMG_1733 IMG_1776

رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم) بر ضرورت بررسی اسناد تاریخی نفت ایران قبل از اکتشاف رسمی نفت در جهان تأکید کرد و گفت: ایران نخستین تولیدکننده و صادرکننده نفت جهان بود.

به گزارش روابط عمومی مدیریت موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت، سید احمد محیط طباطبایی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۶ اسفندماه) درآیین گشایش رسمی نمایشگاه دائمی مدیریت موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت در ساختمان مرکزی۱۷ وزارت نفت با اشاره به اینکه صنعت نفت دارای 2 گروه سند است، اظهار کرد: گروه نخست مربوط به اکتشاف نفت و دیگری قبل از اکتشاف نفت است.

 وی با بیان اینکه پیش از حفر نخستین چاه نفت در تگزاس آمریکا در نقطه دیگر دنیا نفت بدون زدن چاه (چشمه‌ای) مورد استفاده بوده است، افزود: این نفت در باکو (ایران) بوده و یکی از دلایل اصلی آغاز جنگ‌های روسیه با ایران هم همین نفت بوده است. انگلستان بسیار تلاش کرد تا باکو از ایران جدا شود.

مدیریت موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت: باکو تا ۱۸۱۳ میلادی شهر تولیدکننده نفت ایران بوده‌است. باکونخستین مکانی است که بشر در آنجا نفت را استخراج کرده و بگفته مارکوپولو در ۱۲۷۳ میلادی نفت آن برای سوزاندن و برای درمان (پماد روغن سیاه) همه روزه با  صدها کشتی و شتر صادر می‌شده‌است. نخستین چاه نفت جهان هم  در ۱۵۹۳ میلادی در بالاخانه باکو به عمق ۳۵ متر به‌طور دستی کنده شد. این در دوران صفویه است که باکو جزو ایران بوده‌است.

رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران با تأکید بر اینکه نخستین استخراج و صادرات نفت جهان در ایران و از باکو بوده است، تصریح کرد: بنابراین نیاز است در بررسی اسناد و اشیاء تاریخی حتما به این موضوع در قالب موضوع پژوهشی توجه شود