به گزارش روابط عمومی مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب امروز (سهشنبه، ۳۰ خردادماه) در آیین افتتاح هفتمین موزه مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت ضمن تبریک حلول ماه مبارک ذیالحجه با بیان اینکه تاریخ تکاملی صنعت نفت مملو از فراز و نشیبهای یک ملت است و اقتصاد کشور به این ماده سیاه گره خورده است، اظهار کرد: در جهان حدود یکصد رشته تخصصی دست در دست هم دادند تا یک بشکه نفت تولید و مصرف شود، به نظر میرسد هر یک از این رشتهها دارای یک تاریخ مفصل باشد.
علیرضا دانشی بر ضرورت تببین تاریخ صنعت نفت به صورت عمومی و تخصصی تأکید کرد و گفت: حرکات و فعالیتهای ما قطعا ترسیم تاریخ آینده صنعت نفت است، بنابراین ضرورت دارد فعالیتهای امروز این صنعت برای آیندگان جمعآوری و اسناد آن ثبت شود.
وی با یادآوری حفر نخستین چاه نفت در مسجد سلیمان در سال ۱۲۸۶ و استخراج نفت در پنجم خردادماه ۱۲۸۷ و با اشاره به اینکه ۱۱۵ سال از استخراج نفت در ایران می گذرد و اسناد مهمی از این سالها ثبت و به یادگار مانده است، افزود: مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت برای ثبت این آثار و اسناد حرکت خوبی را آغاز کرده و تاکنون موفق شده است هشت موزه و نمایشگاه دائمی را راهاندازی کند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه امیدوارم اجرای ۱۱ طرح تأسیس موزه و نمایشگاه دائمی از سوی مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت به صورت جدی پیگیری شود، تصریح کرد: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بهعنوان مهد نفت کشور حتما به اجرای این طرحها و راهاندازی موزههای تخصصی صنعت نفت کمک خواهد کرد.
دانشی به داشتن موزههای تخصصی در کشورهای مصرفکننده نفت اشاره کرد و با تأکید بر ضرورت راهاندازی موزههای تخصصی صنعت نفت در کشور اظهار کرد: صنعت نفت اثرگذاری ویژهای در بیش از یکصد سال اخیر داشته است، میتوان این اثرگذاری را قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن مورد بررسی قرار داد.
وی از راهاندازی موزه نفت در محمود آباد بهعنوان یک فرصت طلایی برای کارکنان و خانوادههای آنان یاد کرد.
مدیریت مرکز اسناد و موزههای اسناد صنعت نفت هم اکنون دارای موزههای دروازه دولت تهران، بنزینخانه آبادان، کارآموزان آبادان، صنعت پخش سبزوار، چاه شماره یک مسجد سلیمان، نفتسوزهای کرمان، موزه میراث صنعت نفت محمودآباد و نمایشگاه دائمی میراث صنعت نفت تهران است.