به گزارش مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت، خلیل حساوی از کارآموزان ورودی سال 1340 با حضور در موزه کارآموزان آبادان تجدید خاطره کرد.
او در جریان این بازدید با جمعی از دانشجویان دانشکدهی نفت که در حال بازدید از موزهی کارآموزان بودند، دیدار و پاسخگوی پرسشهای آنان شد.
آموزشگاه حرفهاي آبادان در سال 1312 خورشيدي (1933ميلادي) تأسيس شد. این آموزشگاه محل آموزش کارگران پالایشگاه نفت آبادان بود که در آن مهارتهای لازم مانند برق، مكانيک و فرآیند پالایش به کارگران و نیروها آموزش داده میشد.
آموزشگاه حرفهای آبادان که فعالیت آن پس از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران تا مدت کمی ادامه داشت، در دیماه ۱۳۹۷ پس از مرمت، بازسازی و بازيابی اسناد مربوط به آن به یکی از موزههای صنعت نفت تبدیل شد. این موزه هم اکنون بهعنوان بزرگترین موزه صنعتی کشور شناخته میشود.
اتاقهای پنجگانه، محوطه و كارگاههای مختلف مانند فلزکاری، تراشکاری و نجاری بخشهای مختلف این موزه را تشکیل میدهند. در این موزه کارگاهها، ابزار و سایل حرفههای صنعتی، اسناد و مدارک صنعت نفت، عکسهای کارآموزان در طی دورههای مختلف و سایر اشیا مربوطه به نمایش گذاشته شده است.
در موزه كارآموزان آبادان بهعنوان دومین موزه از طرحهای موزههای صنعت نفت حدود ۲۵۰۰ قلم شی نگهداری میشود.