دیدار مدیر مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت با نویسنده کتاب «سفر برگذشتنى»

سه شنبه یکم اسفند ماه 1402دیدار مدیر مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت با نویسنده کتاب «سفر برگذشتنى»

به گزارش مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت، حسین شاملی، مدیر این مرکز امروز (سه‌شنبه، یکم اسفندماه) با محمدرضا مهدی‌زاده، رئیس آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، محمدرضا توکلی صابری، پژوهشگر و هیئت همراه دیدار و گفت‌وگو کرد.

مدیر مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت در این دیدار با اشاره به تاریخ ۱۱۵ ساله نفت در ایران به نقش این صنعت در بخش‌های مختلف زندگی مردم اشاره کرد و افزود: این مرکز تلاش کرده است با توجه به این تاریخ گسترده و عظیم به شناساندن این صنعت به مردم بپردازد.

شاملی یکی از راه‌های شناساندن تاریخ این صنعت را نمایش اشیا و اسناد باقی مانده از این صنعت دانست و گفت: مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت همسو با این موضوع تاکنون اقدام به راه‌اندازی هشت موزه و نمایشگاه دائمی در شهرهای آبادان (بنزین‌خانه و کارآموزان)، مسجد سلیمان، کرمان، تهران (پمپ بنزین دروازه دولت و نمایشگاه دائمی)، سبزوار، محمودآباد و جمع‌آوری حدود ۱۱ میلیون برگ سند کرده است.

وی با بیان اینکه تلاش برای معرفی و شناساندن تاریخ عظیم صنعت نفت از سوی مدیریت مرکز اسناد و موزه‌ها ادامه دارد، به تدوین تاریخ شفاهی از سوی این مدیریت اشاره کرد و گفت: تاکنون چندین کتاب در قالب تاریخ شفاهی صنعت نفت از جمله گفت‌وگو با برخی از وزیران پیشین نفت از سوی این مدیریت انجام شده و فعالیت‌ها در این زمینه ادامه دارد.

محمدرضا مهدی‌زاده، رئیس آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران هم اقدامات مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت را برای آینده این صنعت مهم ارزیابی کرد و آمادگی خود را برای هرگونه همکاری در این زمینه اعلام کرد.  

محمدرضا توکلی صابری، پژوهشگر ارشد نیز نقش صنعت نفت در زندگی مردم ایران را در ۱۱۵ سال گذشته غیرقابل انکار دانست و بیان کرد: اقدامات مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت به خصوص در بخش اسناد می‌تواند کمک شایانی به پژوهشگران در ایران و حتی جهان کند.

محمدرضا توکلی صابری، عضو هیئت علمی دانشگاه ماساچوست، کانزاس و یکی از بزرگترین مؤلفان کشور است که تا کنون اقدام به تألیف و ترجمه بیش از ۵۰ کتاب کرده است.

وی در سال ١٣٨٢ براى نخستین بار مسير سفر ناصرخسرو را به تدريج در طى هفت سال رفت و از روستاها، شهرها و كشورهايى كه ناصرخسرو گذر كرده و از بناها، مسجدها، قلعه‌ها، دروازه‌ها، دولاب‌ها، کاريزها، زيارتگاه‌ها، مزارها، گورستان‌ها، بازارها، کليساها، چشمه‌ها، نيل‌سنج‌ها، آبشارها، و زيارتگاه‌هايى كه ناصرخسرو بازديد كرده، عكس و فيلم گرفته و گزارش خود را از اين ديدارها در كتاب «سفر برگذشتنى» نوشته است.

محمدرضا توکلی صابری در حاشیه این نشست از نمایشگاه دائمی مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت بازدید کرد.