تمام کوچه پس کوچه تاریخ ایران به نفت ختم می‌شود

يکشنبه بیستم اسفند ماه 1402تمام کوچه پس کوچه تاریخ ایران به نفت ختم می‌شود

به گزارش مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت، حجت‌الله ایوبی، رئیس مؤسسه آمریکا شمالی و اروپای دانشگاه تهران و دبیرکل پیشین کمیسیون ملی یونسکو در ایران شنبه (۱۹ اسفندماه) در آیین افتتاح نخستین نمایشگاه موزه‌ها، اشیا و اسناد تاریخی صنعت نفت جنوب در اهواز با بیان اینکه بسیار خرسندم که در این دوره جدید توجه به گذشته وجود دارد، اظهار کرد: مردم تاجیکستان یک ضرب المثل دارند که می‌گویند که کسانی که به گذشته خود تپانچه بزنند، آیندگان آنها را به توپ خواهند بست.

وی توجه به گذشته را بسیار ارزشمند دانست و با بیان اینکه رفتن به سوی گذشته زیارت اهل قبور نیست که به خواندن فاتحه‌ای ختم شود، افزود: گذشته چراغ راه آینده است و راه را برای فردا بهتر باز می‌کند، خوشبختانه این رویکرد در صنعت نفت دیده به خوبی و شایسته دیده می‌شود.

رئیس مؤسسه آمریکا شمالی و اروپای دانشگاه تهران با طرح این پرسش‌ها که چرا نوگرایی و پیشرفت در ایران آثار ایرانی‌بودن و مسلمان بودن به صورت کامل احساس می‌شود؟ چرا در کشورهای حوزه خلیج فارس مدرنیته و نوگرایی سطحی است و عمق ندارد؟ افزود: پاسخ این پرسش‌ها کوتاه است و آن این است که ایران یک ملت با تاریخ، تمدن و فرهنگ غنی است.

فرهنگ و تمدن خریدنی نیست

ایوبی با تأکید بر اینکه فرهنگ و تمدن خریدنی نیست و با پول نمی‌شود پول و فرهنگ درست کرد به صنعت نفت اشاره کرد و گفت: صنعت نفت از سوی کشورهای خارجی پايه‌گذاری شد، اما سرمايه انسانی، اراده و قدرتي که در اين تمدن وجود داشت، سبب شد که اکنون به الگويي براي ساير کشورها تبديل شود.

وی با بیان اینکه صنعت نفت حدود ۵۰ سال بدون حضور دست‌های خارجی به پيشرفت‌های شگرفی دست یافته است، توجه به میراث فرهنگی در این صنعت را قابل ستایش دانست و گفت: نفت بخش مهم تاریخ ایران است و تمام کوچه پس کوچه تاریخ ما به نفت ختم می‌شود.

صنعت نفت الگو برای سایر بخش‌های کشور

دبیرکل پیشین کمیسیون ملی یونسکو در ایران به کتاب فاخر خواب آشفته نفت اشاره کرد و گفت: استاد محمدعلی موحد خواب آشفته نفت را برای ما به یادگار گذاشت تا نفت و خواب‌های آشفته دیگران برای صنعت نفت کشورمان را به خوبی درک کنیم.

ایوبی با تأکید بر اینکه کارکنان صنعت نفت به بخش‌های مختلف کشور اعتماد به نفس دادند، یادآور شد: وقتی انگلیسی‌ها، آمریکایی‌ها و خارجی‌ها صنعت نفت را ترک کردند، کارکنان این صنعت را زنده نگه داشتند و به الگویی برای سایر بخش‌های علمی کشور تبدیل شدند.

وی از امضای تفاهم‌نامه مرکز اسناد انقلاب اسلامی و مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت در آینده نزدیک خبر داد و  گفت: مرکز اسناد انقلاب اسلامی برای هرگونه همکاری با صنعت نفت از جمله ثبت و ضبط تاریخ شفاهی این صنعت آمادگی دارد.

نخستین نمایشگاه موزه‌ها، اشیا و اسناد تاریخی صنعت نفت جنوب از ١٩ تا ٢٢ اسفندماه و از ساعت ٩ صبح تا ١٧ عصر برگزار می‌شود.