به گزارش مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت، حسین شاملی، مدیر این مرکز امروز (پنجشنبه،۲۰ اردیبهشتماه) در حاشیه نمایشگاه بینالمللی نفت با جمعی از بزرگان تاریخ شفاهی ایران در غرفه این مدیریت به گفتوگو نشست.
حسین شاملی در این نشست با بیان اینکه بخش مهمی از تاریخ معاصر ایران در بخشهای مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... با نفت گره خورده است، اظهار کرد: این صنعت با وجود این نقش، مظلوم واقع شده است و فعالیتهای این صنعت و کارکنان آن به درستی تببین نشده است.
سعید فخرزاده، رئیس دفترحفظ آثار و تاریخ شفاهی دفتر مقام معظم رهبری هم در این نشست بر ضرورت تدوین تاریخ شفاهی صنعت بزرگ نفت تأکید کرد و گفت: اگر رویدادی ثبت نشود به معنای آن است که اتفاقی رخ نداده است.
وی آمادگی این دفتر را برای هرگونه همکاری در زمینه ثبت و ضبط تاریخ صنعت نفت اعلام کرد.
محسن کاظمی، مسئول دفتر تاریخ شفاهی حوزه هنری نیز در این نشست ثبت تاریخ شفاهی را یک ضرورت برای صنایع بزرگی همانند نفت بیان و تصریح کرد: در تاریخ شفاهی روایتهای مختلف در کنار هم تعریف، معنا و مفهوم درست از وقایع و پدیدهها را ممکن میسازد. پژوهش در تاریخ شفاهی جایگاه والایی دارد.
غرفه مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت در سالن ۸ و ۹ این نمایشگاه در کنار غرفه وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است.
این مدیریت در نمایشگاه امسال، ضمن نمایش مهمترین رویدادهای صنعت نفت در ۱۱۵ سال اخیر، از امضای قراردادهای دارسی تا امضای قرارداد توسعه یکپارچه میدان آزادگان، بخشی از اسناد خط لوله مشترک نفت ایران و اسرائیل موسوم به الات - اشکلون و اسناد اورجینال مربوط به سادات قیری و شرکت دارسی مربوط به سال ۱۲۸۵ و اسناد مربوط به ثبت اطلاعات حفاری موقعیت B5 مسجدسلیمان مربوط به سال ۱۲۸۸ را به نمایش گذاشته است.
مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت همچنین در نمایشگاه امسال عکسهایی از هشت موزه و نمایشگاه دائمی صنعت نفت در شهرهای مسجدسلیمان، سبزوار، آبادان (۲)، تهران (۲)، کرمان و محمودآباد را در معرض دید علاقهمندان قرار داده است.
بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ۱۹ اردیبهشتماه آغاز به کار کرد و ۲۲ اردیبهشتماه بهکار خود پایان میدهد.