به گزارش مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت، حسین شاملی، مدیر این مرکز یکشنبه (۳۰ اردیبهشتماه) در جریان بازدید ۲ روزه از ابنیه تاریخی نفت در جنوب کشور با جواد تقیزاده، مدیر عامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری در محل این شرکت دیدار و گفتوگو کرد.
وی با تببین مهمترین اقدامات مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت و اهمیت حفظ اسناد و اشیای تاریخی نفت بیان کرد: یکی از مهمترین اهداف ما در سفر به شرکتهای تابعه تبیین نظامنامه ثبت میراث فرهنگی مرتبط با صنعت نفت و شناسایی بناها و اسناد تاریخی برای دیجیتالسازی اسناد صنعت نفت است.
مدیر مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت با اشاره به اینکه این مدیریت دارای هشت موزه و نمایشگاه دائمی و یک مرکز نگهداری اسناد است، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۱۲ میلیون سند از هویت صنعت نفت در مرکز اسناد جمعآوری شده و بیش از ۱۱۴ بنای متعلق به این صنعت نفت در کشور ثبت ملی شده است.
شاملی تأکید کرد: ثبت آثار تاریخی و حفظ میراث نفتی نباید خللی در انجام کارهای عملیاتی این صنعت ایجاد کند.
از هر اقدامی برای احیای هویت سازمانی استقبال میکنیم
جواد تقیزاده، مدیر عامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری در این دیدار بر ضرورت توجه به مقوله هویتبخشی تأکید کرد و با بیان اینکه صنعت در کشور با نفت شکل گرفته است، اظهار کرد: متأسفانه ما از هویت نفت فاصله گرفتیم و باید تلاش کنیم این هویت را احیا کنیم.
وی از مجموعه شرکت آغاجاری بهعنوان یک شرکت قدیمی نام برد و با بیان اینکه باید تلاش کنیم هویت این شرکت احیا شود، افزود: در ادبیات، ما دو واژه کم داریم یکی سرباز صنعت و دیگری شهید صنعت است، اگر ما اعتقاد داریم کارکنان صنعت نفت سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی هستند باید این دو واژه در ادبیات ما اضافه شود.
مدیر عامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری ادامه داد: مهار چاه ۵۰ از سوی متخصصان داخلی کشور در سال ۷۰ و رشادت سردار شهید عزیز الماسی در مهار این چاه نفت که تمام دنیا را حیرتزده کرد یکی از نمونههای رشادتهای سربازان صنعت نفت است.
تقیزاده با بیان اینکه شرکت آغاجاری از شرکتهای ریشهدار صنعت نفت است و ما در گذشته در این منطقه امکانات زیادی از جمله فرودگاه، خط راهآهن، کارخانه آسفالت و ... گفت: این مجموعه از هر اقدامی که سبب احیای هویت سازمانی آن شود، استقبال میکند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ ساعت گفتوگو در قالب تاریخ شفاهی از سوی این مجموعه ضبط و ثبت شده است، اظهار کرد: اگر قرار است صنعت نفت احیا شود یکی از شئون آن احیای آموزشگاه حرفهای است.
مدیر مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت و هیئت همراه پس از این گفتوگو از ابنیه تاریخی نفت در امیدیه از جمله بام امیدیه، کارگاه مکانیک، کارگاه تراش و ... بازدید کردند.