به گزارش مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت، حسین شاملی، مدیر این مرکز چهارشنبه (۲۳ خردادماه) در دومین نشست تخصصی «روایت و حفاظت در موزههای صنعتی با نگاهی به آینده» با اشاره به نقش نفت در بخشهای مختلف تاریخ کشور از جمله اقتصاد، سیاست، فرهنگ و تحریم اظهار کرد: رسالت ما با توجه به این نقش، نشر این اسناد و نشان دادن جایگاه واقعی صنعت نفت در ادوار مختلف تاریخ است.
وی با بیان اینکه دستگاههایی که دارای اماکن و اسناد میراثی هستند بر اساس برنامه چهارم تا ششم توسعه متولی نگهداری و نشر آثار و اسناد خود هستند، اظهار کرد: مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت همسو با این موضوع در سال ۱۳۹۳ شکل گرفته است و رسالت تاریخی خود میداند با حفظ آثار و اسناد تاریخی نفت آن را به نسل آینده معرفی کند.
مدیر مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت با یادآوری اینکه صنعت نفت دارای هشت موزه و نمایشگاه دائمی است، تصریح کرد: همچنین صنعت نفت دارای ۱۱۴ اثر ثبت ملی و ۷۰۰ بنای واجد شرایط میراثی است. همچنین تا کنون ۱۲ میلیون برگ اوراق تاریخی صنعت نفت جمعآوری و پیشبینی شده است این تعداد اوراق به ۲۵ میلیون برگ برسد.
شاملی به تدوین تاریخ شفاهی صنعتنفت بهعنوان یکی از وظایف مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعتنفت اشاره کرد و افزود: طبق دستورمقام عالی وزارت مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت مسئول تدوین تاریخ شفاهی کارکنان صنعت نفت است، و در این زمینه اقدامات مناسبی از جمله تخصیص استودیو برای ثبت و ضبط خاطرات کارکنان این صنعت انجام شده است.
وی به تدوین نظامنامه میراث صنعتی برای نفت اشاره کرد و با بیان اینکه تدوین این نظامنامه با تأکید وزیر نفت در دستور کار قرار گرفته است، افزود: هماهنگی خوبی بین وزارت نفت (مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت) و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای تدوین این نظامنامه شکل گرفته است و امید میرود با تدوین این نظامنامه، ریلگذاری خوبی برای آينده میراث صنعت نفت رقم بخورد.
مدیر مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت در پایان ضمن قدردانی از حضور مدعوین این نشست بیان کرد: دربهای صنعت نفت بروی دانشجویان و دانشگاههای کشور برای انجام کارهای پژوهشی باز است و این مدیریت هم اکنون با برخی از دانشگاههای کشور از جمله تهران و بهشتی اجرای کارهای مشترک را آغاز کرده است.