به گزارش مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت، توریستهای لهستانی از بخشهای مختلف موزههای نفت آبادان (کارآموزان و بنزینخانه) بازدید و این موزهها را ارزشمند توصیف کردند.
صنعتنفت داراری ۲ موزه کارآموزان و بنزینخانه در آبادان است.
موزه كارآموزان آبادان
آموزشگاه حرفهای آبادان در سال ۱۳۱۲ خورشيدی (۱۹۳۳ ميلادی) تأسيس شد. این آموزشگاه محل آموزش کارگران پالایشگاه نفت آبادان بود که در آن مهارتهای لازم مانند برق، مكانيک و فرآیند پالایش به کارگران و نیروها آموزش داده میشد.
آموزشگاه حرفهای آبادان که فعالیت آن پس از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران تا مدت کمی ادامه داشت، در دیماه ۱۳۹۷ پس از مرمت، بازسازی و بازيابي اسناد مربوط به آن به یکی از موزههای صنعت نفت تبدیل شد. این موزه هم اکنون بهعنوان بزرگترین موزه صنعتی کشور شناخته میشود.
اتاقهای پنجگانه، محوطه و كارگاههای مختلف مانند فلزکاری، تراشکاری و نجاری بخشهای مختلف این موزه را تشکیل میدهند. در این موزه کارگاهها، ابزار و وسایل حرفههای صنعتی، اسناد و مدارک صنعت نفت، عکسهای کارآموزان در طی دورههای مختلف و سایر اشیا مربوطه به نمایش گذاشته شده است.
بنزینخانه آبادان
جایگاه سوخت آبادان به استناد برخى اسناد تاریخی بهعنوان نخستین جایگاه سوخت در ایران در سال ۱۳۰۶ شمسی (۱۹۲۷میلادی) از سوی شركت بريتيش پتروليوم در مرکز شهر آبادان احداث شد. این مکان ابتدا برای توزیع و فروش نفتسفید مورد استفاده قرار میگرفت و حلبهای پرشده از مواد نفتی در آن به فروش میرسید. با گذشت زمان و با ورود اتومبیل، این جایگاه به پمپبنزین تبدیل شد.
بنزینخانه آبادان جزو نخستین اولویتهای صنعتنفت برای موزه شدن بود و با تلاش مستمر و شبانهروزی در ۲۸ بهمنماه ۱۳۹۵ به بهرهبرداری رسمی رسید. در موزه بنزينخانه آبادان كليه اسناد، مدارک و اشياء مرتبط با پمپبنزين مانند تلمبهها، پيمانهها، ظروف حلبی و ابزار و تجهيزات مرتبط و همچنين روزنامهها، مكتوبات، تصاوير و اسناد قديمی و اسكانسهای منقش به تصاوير پالايشگاهی و تأسيسات نفتی وجود دارد.