توسط كارشناس مدیریت مهندسی و ساختمان مناطق نفتخیز

نقشه هاي خطوط لوله اوليه نفت تهيه شد

شنبه هیجدهم دي ماه 1395نقشه هاي خطوط لوله اوليه نفت تهيه شد

نقشه های طرح جریانی و هندسی خطوط لوله اصلی اولیه نفت خام و گاز طبیعی به همراه تاریخچه انتقال مواد نفتی در ایران، تهيه شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني موزه ها و اسناد صنعت نفت ايران، اين پروژه كه هدايت آن را مهندس پرويز آريانفر، كارشناس بازنشسته مدیریت مهندسی و ساختمان مناطق نفتخیز بر عهده داشته است، نقشه های طرح جریانی و هندسی خطوط لوله اصلی اولیه نفت خام و گاز طبیعی در ایران، از مسجدسلیمان و سایر مناطق نفتخیز به پالایشگاه آبادان و جزیره خارگ، همچنين انتقال فراورده های شرکت ملی نفت از پالايشگاه آبادان به اهواز را تا سال 1349 خورشيدي شامل مي شود.

به گفته آريانفر پروژه مزبور پس از صرف ماه ها وقت و انجام تحقيقات، با استفاده از تجارب فنی و بررسي اسناد و مدارك تاريخي انجام گرفته و در آن به موارد متعددي، از جمله تعداد رشته هاي خطوط انتقال، اندازه و قطر خطوط لوله و فواصل آنها اشاره شده است.

photo_2017-01-05_12-06-26

محدوده زمانی اين تحقيق نيز سال های 1909 میلادی (1288ش) تا1970 میلادی (1349ش) را دربرمي گيرد و نقشه هاي تهيه شده نيز در ابعاد 160 x 150 سانتیمتر با گرافيكي زيبا، اطلاعات لازم را در دسترس علاقه مندان قرار مي دهد.

نقشه هاي مزبور در ابعاد160 x 150 سانتیمتر تهيه شده و هدف از آنها، فراهم كردن شواهد و مدارك مستند تاریخی به عنوان منبعی اطلاعاتی جهت استفاده علاقه مندان به تاریخ صنعت نفت است.

گفتني است صنعت انتقال به عنوان صنعتی وفادار به پالایش و صادرات کار خود را همزمان با راه اندازی نخستین پالایشگاه کشور (پالایشگاه آبادان) آغاز کرد و مسئوليت احداث اولين خط لوله نفت از مسجدسلیمان تا آبادان در سال 1909 م (1288 ش) از سوی شرکت نفت  انگلیس و ایران به فردی به نام "چارلز ریچي" داده شد.

انتقال نفت و فرآورده هاي آن اگر چه در گذشته تا حدود زيادي با تانكر هاي نفتكش انجام مي شد، اما افزايش توليد نفت و نياز به انتقال مواد نفتي، خطوط لوله و تلمبه خانه هاي متعددي در نقاط مختلف كشور تاسيس شد.