تاریخ ایران در یکصد و ۱۶ سال اخیر ورق که بخورد میتوان نقش نفت را در تمام رویدادهای کشور از کودتا و جنگ تا انقلاب و پس از آن به صورت آشکارا دید. نفت در تمام این سالها روزهای تلخ و شیرین زیادی را در تاریخ ایران ثبت کرده که مدیریت مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت در تلاش است روایت این روزها را با همکاری سوده ابراهیمزاده، پژوهشگر کتاب «تقویم تاریخ صنعت نفت ایران» در اختیار مخاطبان قرار دهد. بخش چهارم (پایانی) در برگیرنده روایت روزهای دیماه سالهای 1380 تا 1395 است.
1380 شمسی/2001 میلادی
18 دی
شرکت ملی نفت با شرکتهای «رپسول» و «شل» برای توسعه فازهای 13 و 14 پارس جنوبی با ظرفیت روزانه 2 هزار تا 2 دهزار و یکصد میلیون فوت مکعب گاز بهصورت بیع متقابل اختصاص روزانه 1400 تا 1300 میلیون فوت مکعب گاز برای تأمین خوراک واحد LNG رپسول – شل (Persian Lng) و روزانه 700 تا 600 میلیون فوت مکعب گاز بهمنظور پروژه (GTL) که با مشارکت شل و پتروشیمی، به توافق رسید.
1383 شمسی/2004 میلادی
1 دی: شرکت ملی نفت ایران با هدف تأمین بخشی از نیاز نفتخام پالایشگاه شیراز و صدور معادل آن از نفتخام گچساران، طرح توسعه 16 مخزن غرب کشور با سرمایه 175 میلیون دلار و همچنین، توسعه میدان خشت با هدف تولید روزانه 30 هزار بشکه نفتخام در مدت 2 سال با سرمایهای معادل 192 میلیون دلار را تصویب کرد.
3 دی: صالحیفروز، مدیرعامل شرکت نفت، اعلام کرد: «با ظرفیت روزانه 1 میلیارد و 300 میلیون فوت مکعب گاز، فازهای 4 و 5 پارس جنوبی بهمن ماه به بهرهبرداری میرسد.»
1385 شمسی/2006 میلادی
6 دی
پلیکلینیک بهداشت و درمان قم احداث شد.
1387 شمسی/2008 میلادی
◌ دی
▪ فاز اول خطلوله سراسری ششم با کمک به پایداری شبکه و افزایش توان انتقال گاز جنوب به اقصی نقاط کشور افتتاح شد.
▪ بزرگترین خط انتقال گاز شمال غرب کشور به بهرهبرداری رسید.
▪ طرح آزمایشی فروش اینترنتی سوخت در قزوین آغاز شد. علت انتخاب استان قزوین بهعنوان نخستین مکان برای راهاندازی سیستم فروش اینترنتی سوخت، برخورداری این استان از امکانات مناسبی نظیر کیفیت مدیریت و امکانات رایانهای بود.
1388 شمسی/2009 میلادی
11 دی: مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اعلام كرد: «در این مناطق، بومهای جذبکننده مواد نفتی و یک پل شناور برای جلوگیری از ورود لکههای نفت چاه 104 مارون به درون رودخانه جراحی در محلهای موردنظر مستقر شده است.»
12 دی: مرکز پژوهشهای مجلس در گزارش ارزیابی عملکرد برنامه 5 ساله چهارم توسعه، کل درآمد ارزی حاصل از صادرات نفت طی 4 سال اول برنامه چهارم توسعه را حدود 283 میلیارد دلار عنوان کرد.
13 دی: شرکت ملی نفت ایران، با تخصیص خوراک نفتخام به آن دسته از متقاضیان بخش خصوصی که دارای توان مالی بوده یا تقاضای آنها دارای توجیه فنی، اقتصادی و زیست محیطی باشد، موافقت و مجوز احداث پالایشگاه و واحدهای تولید سایر محصولات وابسته به صنایع نفت را صادر کرد.
24 دی: قیمت نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) 21/1 دلار کاهش یافت.
1389 شمسی/2010 میلادی
16 دی: دومین خطلوله انتقال گاز تركمنستان به ایران با حضور رؤسای جمهور ایران و تركمنستان افتتاح شد.
26 دی: میدان گازی خیام در شرق عسلویه و در سواحل خلیج فارس كشف شد. این میدان جدید گازی 260 میلیارد مترمکعب ذخیره گازی در جا و 220 میلیون بشكه میعانات گازی دارد که بیش از 80 درصد گاز آن قابل برداشت است.
1390 شمسی/2011 میلادی
4 دی
شرکت ملی نفت ایران تأمین مالی طرح توسعه فاز 12 میدان پارس جنوبی به میزان حدود 4 میلیون ریال را به شرکت پتروپارس واگذار کرد.
1391 شمسی/2012 میلادی
◌ دی
کیفیت بنزین تولید پتروشیمیها مطابق استانداردهای پالایشگاهی شد.
1392 شمسی/2013 میلادی
4 دی: سازمان اوپک افزایش یکصد هزار بشکهای تولید نفتخام ایران در ماه گذشته میلادی را تأیید کرد.
9 دی: بابك زنجانی دستگیر شد.
16 دی: سازمان بازرسی كل كشور وارد پرونده بابك زنجانی شد. محسنی اژهای، دادستان كل كشور، از بازداشت بابك زنجانی به اتهام بدهی بیش از 5/2 میلیارد یورویی به وزارت نفت و بانك مركزی و همچنین جعل اسناد بانكی با پرداخت رشوه به بانك ملی تاجیكستان خبر داد.
1393 شمسی/2014 میلادی
8 دی: برای نخستین بار، هشتم دیماه بهعنوان روز صنعت پتروشیمی در تقویم رسمی کشور ثبت شد.
1394 شمسی/2015 میلادی
2 دی
نخستین تولیدکننده نیترو بنزن خاورمیانه
با تلاش متخصصان جوان ایرانی، بزرگترین و تنها واحد تولیدکننده نیترو بنزن خاورمیانه، در فاز دوم پتروشیمی کارون ماهشهر راهاندازی شد.
13 دی
دانشگاه و صنعت
وزیر نفت در برنامه شبکه خبر با اشاره به امضای 12 موافقتنامه همکاری با دانشگاههای کشور در بخش پاییندستی صنعت نفت گفت: «در حال ورود به دوران جدیدی از همکاریهای بینالمللی بین صنعت و دانشگاه برای خلق فناوری هستیم.»
15 دی: وزیر نفت پس از دیدار با کریستین نیسن، وزیر امور خارجه دانمارک، دورنمای همکاری با شرکتهای دانمارکی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: «ایران به حضور دانمارک در توسعه لایه نفتی پارس جنوبی علاقهمند است.»
21 دی
افتتاح ایرانیترین فاز پارس جنوبی
فازهای 15 و 16 پارس جنوبی توسط حسن روحانی، رئیسجمهور، افتتاح شد. هدف از توسعه این فازها، تولید روزانه 56,6 میلیون مترمکعب گاز طبیعی، 75 هزار بشکه میعانات گازی،400 تن گوگرد و تولید سالانه 1.05 میلیون تن گاز مایع LPG (بوتان و پروپان) و یک میلیون تن اتان برای تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی است. با افتتاح این فازها روزانه 20 میلیون دلار به درآمد ارزی کشور اضافه میشود.
22 دی: بیژن زنگنه پس از دیدار با گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان، گفت: «شرکتهای آلمانی میتوانند در بخش بالادستی نفت، پتروشیمی، پالایش و پخش و بهینهسازی مصرف انرژی حضور پیدا کنند، ولی برای حضور در ایران باید شرکای ایرانی در کنار خود داشته باشند و دولت آلمان برای پوشش بیمهای و بیمه فاینانسها کمکهای لازم را انجام دهد.»
26 دی
▪ با انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی و برچیده شدن همه تحریمهای ایران، برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) اجرایی شد.
▪ پس از تأیید فرمول پیشنهادی وزارت نفت، جزئیات نرخ خوراک گاز طبیعی واحدهای پتروشیمی ازسوی وزیر نفت ابلاغ شد. وزیر نفت نرخ خوراک گاز طبیعی واحدهای پتروشیمی را با قیمتهای کنونی5/8 تا 9 سنت برای هر مترمکعب عنوان کرد و گفت: «فرمول جدید برای سرمایهگذاران آتی در این صنعت پیام خوبی دارد.»
27 دی: مهدی شریفینیک، مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی، گفت: «پس از پنج سال، سرانجام فعالسازی حساب شرکت بازرگانی پتروشیمی در اروپا رقم خورد.»
28 دی: رکنالدین جوادی، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، گفت: «امروز، دستور افزایش 500 هزار بشکهای تولید نفت ایران صادر شد.»
1395 شمسی/2016 میلادی
12 دی: شرکت ترکمن گاز بهطور ناگهانی و خارج از توافقی که با ایران داشت، بهصورت غیرمنطقی و در اقدامی مغایر با چارچوب قرارداد، گاز را به روی ایران قطع کرد.
13 دی: رئیسجمهور با ارسال نامهای به وزیر نفت، از تلاشهای کارکنان صنعت نفت برای کمک به بهبود اوضاع اقتصادی کشور تشکر و قدردانی کرد.
14 دی: نمایندگان استان مازندران و گلستان در دیدار با وزیر نفت، از ایستادگی شرکت ملی گاز ایران در مقابل زیادهخواهی طرف ترکمنستانی حمایت کرده و خواستار استفاده بهینه مردم کشور در مصرف منابع انرژی بهخصوص گاز شدند.
16 دی: عملیات ساخت انشعاب از خطلوله اتیلن غرب از ایستگاه میاندوآب تا مجتمع پتروشیمی تبریز به طول 154 کیلومتر و ظرفیت سالانه 200 هزار تن با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، و مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، آغاز شد.
28 دی
29 دی: افخم زروانی، رئیس صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت، گفت: «شورای اتحادیه اروپا با اصلاح مصوبههای پیشین خود، تحریمهای شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت (اوپیک) را که از سال 2012 در فهرست تحریمهای این اتحادیه قرار گرفته بود، لغو کرد.»
1396 شمسی/2017 میلادی
4 دی: معاون فنی ـ عملیاتی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمانشاه گفت: «تاکنون 4,5 میلیون لیتر سوخت رایگان در مناطق زلزلهزده استان توزیع شده است و برای توزیع فرآوردههای نفتی در این مناطق مشکل و کمبودی وجود ندارد.»
5 دی: پس از 58 روز رویارویی مستقیم با آتش سرکش، چاه شماره 147 رگسفید تسلیم اراده آهنین مردان صنعت نفت و خاموش شد.
12 دی: علیاکبر معینفر، نخستین وزیر نفت ایران، در سن 89 سالگی درگذشت.
16 دی: نفتکش سانچی تحت مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران که حامل حدود یک میلیون بشکه میعانات گازی پارس جنوبی برای شرکت کرهای هانوا توتال بود، در مسیر خود به کره جنوبی با یک کشتی فلهبر چینی برخورد کرد و آتش گرفت. این نفتکش 30 خدمه ایرانی و 2 خدمه بنگلادشی داشت.
17 دی: علیرضا صادقآبادی در نشست مشترک با اعضای کمیسیون انرژی مجلس و مدیران صنعت پالایش کشور گفت: «تاکنون، یکسوم ظرفیت تولید پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیجفارس محقق شده است. برای تکمیل پالایشگاه تا پایان سال 1397، اعطای یک وام 260 میلیون یورویی تأیید شده که قرار است به این پالایشگاه اختصاص یابد.»
19 دی: وزیر نفت گفت: «اوپکیها به دلیل شیل اویل به افزایش قیمت نفت برنت به بالاتر از 60 دلار برای هر بشکه تمایل زیادی ندارند.»
24 دی: مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: «شرکت انتقال گاز ایران با بهرهگیری از کامپوزیت، به دانش فنی مقاومسازی لولههای انتقال گاز فشار بالا دست یافت.»
25 دی: هشت شبانه روز انتظار و امید برای نجات 32 خدمه سانچی به پایان رسید. پیکرهای سه تن از آنان پیدا و سرنوشت 29 خدمه دیگر سانچی به آب سپرده شد.
27 دی: وزیر نفت در حکمی، کریم سلحشور را با حفظ سمت معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت، به سرپرستی دانشگاه صنعت نفت منصوب کرد.
1397 شمسی/2018 میلادی
2 دی
▪ احمد محمدی، مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، گفت: با تلاش متخصصان معاونت حفاری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، برای نخستین بار گل حفاری فوق سنگین در ایران ساخته شد.
▪ محمدرضا پسند، رئیس امور آموزش حفاری مناطق نفتخیز جنوب، از برگزاری دوره تربیت مدرس کنترل فوران چاه بر مبنای استانداردهای انجمن بینالمللی کنترل فوران چاه (IWCF) خبر داد و گفت: «در پایان این دوره 50 روزه، کنترل فوران چاه در کشور بومیسازی میشود.»
25 دی: موزه کارآموزان آبادان بهعنوان دومین موزه صنعت نفت در آبادان، با حضوراکبر نعمتاللهی، مدیر موزهها و مرکز اسناد صنعت نفت، افتتاح شد.
30 دی: شرکت نفت و گاز سرو و شرکت پتروشیمی مروارید، موفق شدند با همکاری یکدیگر هیدروژناسیون استیلن را بومیسازی کنند.
1398 شمسی/2019 میلادی
2 دی: اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور، درباره گازرسانی به روستاها گفت: « تا قبل از سال 1392 تنها 14 هزار روستا از نعمت گاز برخوردار بودند، و امروز تعداد آنها به 29 هزار روستا افزایش یافته است.»
4 دی: با تلاش متخصصان شرکت ملی حفاری، در 9 ماه نخست امسال، 88 حلقه چاه نفت و گاز حفاری شده که یک حلقه چاه اکتشافی، 26 حلقه چاه توسعهای، 7 حلقه چاه توصیفی و 54 حلقه آن چاه تعمیری تکمیلی بوده است.
11 دی: بهرام صلواتی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، گفت: «فلسفه ساخت خط نهم از ابتدا برای صادرات گاز به ترکیه و اروپا بوده است. به این ترتیب که یک خط مستقیم به طول یک هزار و هفتصدوپنجاه کیلومتر، بدون انشعاب، از عسلویه تا بازرگان احداث شود، اما با توجه به نهایی نشدن صادرات گاز ایران به اروپا، تصمیم گرفته شد از توان این خط برای گازرسانی به کریدور غرب کشور نیز استفاده شود، به همین دلیل انشعاباتی از این خط برای گازرسانی شهرهای در مسیر کشیده میشود.»
22 دی: غلامرضا مشایخی، سرپرست مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز، گفت: «به علت موج شدید سرما که روزهای اخیر بخش وسیعی از کشور را فرا گرفته، مصرف بخش خانگی گاز طبیعی بهشدت بالا رفته و به روزانه 573 میلیون مترمکعب رسیده است. ادامه این روند سبب ایجاد محدودیت برای گازرسانی به بخشهای صنعتی و نیروگاهی میشود.»
کیوان یاراحمدی، مجری طرح توسعه میدان مشترک آذر در شرکت متن، اعلام کرد: «بخشهای مختلف تأسیسات یوتیلیتی و نفتی واحد فرآورش مرکزی آذرپیشراهاندازی شده و فعالیتهای اجرایی باقیمانده در دست اقدام است.»
قرارداد ساخت تجهیزات ویژه پتروشیمی بین شرکت سیراف انرژی (کارفرما) و شرکت ماشینسازی اراک (پیمانکار) به ارزش 31 میلیون و 900 هزار یورو امضا شد.
24 دی
بهرهبرداری از فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید
با حضور معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی فاز دوم پتروشیمی تختجمشید به بهرهبرداری رسید. این فاز توسط شرکتهای دانشبنیان ایرانی برای تولید سالانه 55 هزار تن پلیبوتادین رابر، 20 هزار تن لاتکس، 5 هزار تن استیپی و 18 هزار تن پلیبوتادین رابر گرید Hips طراحی و ساخته شد. در این مراسم، علی پژوهان، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، گفت: «در صنعت پتروشیمی 40 گروه کاتالیستی مصرف میشود و ارزش آنها سالانه حدود 260 میلیون دلار است که از این تعداد، 16 گروه کاتالیستی به ارزش سالانه حدود 105 میلیون دلار بومی شده و در صنعت استفاده میشود.»
30 دی: طبق گزارش شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، 794 پروژه عامالمنفعه در استان خوزستان از اواخر سال 95 به مدیریت نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران ابلاغ شد. همچنین، پروژههای مرتبط با بازسازی مناطق سیلزده استان خوزستان را با اعتباری بالغ بر 1511 میلیارد تومان تعریف کرده است. از این میزان، اعتبار 550 میلیارد تومان هزینه شده و 961 میلیارد تومان در حال اجراست که صرف پروژههای عمرانی شامل احداث و راهاندازی مراکز بهداشتی و درمانی، راهسازی، بهسازی، نوسازی مدارس، ورزشی و... میشود.
1399 شمسی/2020 میلادی
2 دی: با حضور وزیر نفت، هشت قرارداد از مجموعه قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت با ارزش 2/1میلیارد دلار میان شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای پیمانکار ایرانی امضا شد.
3 دی: مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با تشریح عملکرد این شرکت در چهار دهه گذشته گفت: «بر اساس مستندها، این شرکت در 41 سالی که از تأسیس آن میگذرد، موفق به حفاری و تکمیل 4 هزار و 722 حلقه چاه نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی کشور شده است. از این تعداد، 4 هزار و 310 حلقه در میدانهای خشکی و 412 حلقه در میدانهای دریایی خلیجفارس حفر و تکمیل شده است که بیشترین تعداد آن به گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اختصاص دارد.»
4 دی
▪ واحدهای الفین و گوگردزدایی پتروشیمی ایلام با مجموع ظرفیت تولید سالانه750 هزار تن و سرمایهگذاری 866 میلیون یورو به بهرهبرداری رسید.
▪ پتروشیمی هگمتانه بهعنوان نخستین تولیدکننده پیویسی و پودر گرانول پزشکی در کشور به بهرهبرداری رسید. پتروشیمی هگمتانه با سرمایهگذاری 30 میلیون دلار و 3 هزار میلیارد ریال با ظرفیت سالانه 45 هزار تن (36 هزار تن پودر و 9 هزار تن گرانول) در زمینی به مساحت 15 هکتار در کیلومتر 10 جاده همدان ـ تهران ساخته شد. پیویسی گرید پزشکی یکی از کمیابترین محصولات پتروشیمی در جهان است.
▪ واحد تولید سولفات پتاسیم و اسیدکلریدریک پتروشیمی ارومیه که ازجمله طرحهای ملی وزارت نفت است، به بهرهبرداری رسید. با بهرهبرداری از این واحد رتبه جهانی ایران در زمینه تولید سولفات پتاسیم از دوازدهم به نهم ارتقا یافت.
7 دی
استفاده از مازوت در نیروگاهها
سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: «به دلیل مصرف بالای گاز در کشور و نبود امکان تأمین گاز کافی برای نیروگاهها، به دستور مراجع ذیصلاح از فرآوردههای مایع نظیر گازوئیل و مازوت بهعنوان سوخت استفاده میشود. این موضوع به دلیل جلوگیری از خاموشی احتمالی نیروگاههای برق کشور انجام میشود و هیچ ارتباطی به پر بودن انبارهای ذخیره نفت کوره (مازوت) ندارد؛ همانطور که در فصل تابستان مصرف گاز بهویژه در بخش خانگی کمتر است، کل سوخت موردنیاز نیروگاهها را گاز تشکیل میدهد.»
8 دی
طلب 6 میلیارد دلاری ایران از عراق
شرکت ملی گاز طی اطلاعیهای اعلام کرد: «وزارت برق عراق بابت واردات گاز بیش از معادل 5 میلیارد دلار به شرکت ملی گاز ایران بدهکار است که مبلغ 3 میلیارد دلار آن در بانک عراقی TBI مسدود و غیرقابل استفاده مانده و بیش از 2 میلیارد دلار از بدهی سررسیدشده وزارت برق نیز هنوز از اساس از طرف وزارت برق عراق پرداخت نشده است. افزون بر اینها، طرف عراقی، طبق قرارداد فی مابین، بیش از یک میلیارد دلار نیز به شرکت ملی گاز ایران بابت جرائم قراردادی بدهکاری دارد... این شرکت پس از اخطارهای مکرر قراردادی که متأسفانه با بیتوجهی طرف عراقی روبهرو شده، طبق مفاد قرارداد، نسبت به کاهش مقدار گاز صادراتی اقدام کرده است. در هر حال، شرکت ملی گاز ایران خود را متعهد به اجرای دقیق قرارداد امضا شده میداند.»
10 دی
▪ شرکت نفت مناطق مرکزی اعلام کرد با تولید روزانه 241 میلیون مترمکعب گاز در نخستین روزهای زمستان، به سقف برنامه تولید تکلیفی خود در سال 99 دست یافته است. حدود 30 درصد از گاز تولیدی کشور و حدود 37 درصد از کل گاز مصرفی خانگی و تجاری از سوی این شرکت تأمین میشود.
16 دی
▪ دومین گوی شناور (SPM) بارگیری و صادرات میعانات گازی پالایشگاههای سایت 2 پارس جنوبی با ظرفیت بارگیری 7 هزار مترمکعب بر ساعت میعانات گازی با موفقیت نصب شد.
22 دی: با حضور وزیر نفت، هشت قرارداد از مجموعه قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت با ارزش 2/1میلیارد دلار میان شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای پیمانکار ایرانی امضا شد.
هفت بسته از این قراردادها در حوزه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب (قرارداد میدانهای بینک، سولابدر، لالی بنگستان، گچساران 3 و 4، گلخاری، بیبیحکیمه و اهواز 2، 3 و 5 شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب) و یک بسته قراردادی در حوزه شرکت نفت فلات قاره (میدان رشادت) است. این قراردادها با شرکتهای حفاری شمال (هلدینگ انرژیگستر سینا)، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، توسعه پتروایران، مشارکت ماشینسازی اراک، مشارکت صنایع نفت و انرژی قشم و مارونکاران، شرکت ملی حفاری ایران، مهندسی و ساختمانی جهانپارس و قرارگاه خاتمالانبیا امضا شد.
▪ تولید گاز در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس جنوبی به 170 میلیون متر مکعب در روز رسید. این شرکت که بزرگترین تولیدکننده گاز در ساختار شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است، 70 درصد گاز تولیدی این شرکت و 20 درصد گاز تولیدی کشور را تأمین میکند.
23 دی: پس از انتشار مطالبی مبنیبر افزایش غلظت مازوت در هوا به دلیل استفاده بعضی صنایع و نیروگاهها و کمکاری شرکت ملی گاز در تحویل گاز به آنها، مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: «امسال موضوع کمبود تولید گاز به هیچ عنوان مطرح نبوده است. از ابتدای امسال تاکنون تنها پنج درصد سوخت نیروگاهها با مازوت تأمین شده، از سویی امسال تأمین سوخت نیروگاههای مازوتسوز نزدیک کلانشهرها بهطور کامل با گاز طبیعی یا نفتگاز انجام شده است.»
24 دی
▪ مدیرعامل شرکت ملی گاز، حفظ محیطزیست را بزرگترین مسئولیت اجتماعی این شرکت دانست و گفت: «این شرکت امروز به دلیل کاری که انجام میدهد مسئولیت زیادی در قبال محیط زیست دارد. گاز بهعنوان دوستدار محیطزیست باید حداکثر تولید را داشته باشد و بهینهسازی را نیز موردتوجه قرار دهد که خوشبختانه در این بخش بهویژه بهینهسازی موتورخانهها فعالیتهای زیادی انجام شده است.»
▪ به گزارش معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در پنجمین همایش مسئولیت اجتماعی صنعت نفت، شورای راهبردی صنعت پتروشیمی در سال 1398 در حوزه اجتماعی 233 میلیارد تومان هزینه کرد. او گفت: «در پایینترین سطوح توجه هر بنگاه اقتصادی، مسئولیتهای اقتصادی و پس از آن مسئولیتهای قراردادی و حقوقی قرار دارد و هر بنگاه میتواند با توجه به این سه عنصر ادامه حیات دهد.»
▪ فاز نخست پالایشگاه نفتخام فوقسنگین قشم با دستور رئیسجمهور از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح شد. این پالایشگاه با سرمایهگذاری 164 میلیون دلار ساخته شده و ظرفیت تولید 35 هزار بشکه قیر در روز را دارد.
▪ در آیین بهرهبرداری از طرحهای استان بوشهر از طریق ویدئو کنفرانس، رئیسجمهور با بیان اینکه تولید گاز به هزار میلیون متر مکعب در روز رسیده است گفت: «باید در مصرف گاز صرفهجویی شود، زیرا حجم مصرف گاز در کشور بسیار بالاست و ما به اندازه 14 کشور اروپایی که در مناطقی سردتر از ما زندگی میکنند، گاز مصرف میکنیم.»
30 دی: به گزارش سرپرست طرح توسعه پایانه نفتی جاسک، عملیات لولهگذاری دریایی که نخستین بخش از توسعه دریایی پایانه نفتی جاسک است، آغاز شد. او گفت: «بخش دریایی فاز زودهنگام این طرح با احداث دو رشته خطلوله 36 اینچ دریایی به طول تقریبی 12 کیلومتر و احداث یک گوی شناور به همراه تجهیزات جانبی تکمیل میشود.»