اتومبیل هم مانند سایر وسایل موتوری احتیاج به رسیدگی و توجه به موقع دارد، یکی از حیاتی ترین عواملی که در خوب کار کردن موتور که به عنوان قلب تپندهی خودرو شناخته میشود بسیار موثر است و کمتر به آن توجه میشود، روغن موتور مناسب خودروهاست که معمول بی توجهی نسبت به این امر منجر به خسارتهای جبران ناپذیر برای خودروی شما خواهد شد. روغن موتور یا روانکارها گروهی از روغنها هستند که به جهت کاهش حرارت، اصطکاک و ساییدگی و زنگ زدگی بین اجزای موتور که در تماس مداوم با یکدیگر هستند، استفاده میشود. تاریخچه روغن موتور به هزاره چهارم قبل از میلاد برمیگردد، زمانی که برای اولین بار انسان چرخ و ارابه را اختراع ، میکند، ناچار میشود برای جلوگیری از نیم سوز شدن و از بین رفتن محورهای چرخ که در اثر حرکت مداوم، رخ میداد فکری بکند و ابتدا تلاش کرد تا با آب محورها را خنک کند و از اصطکاک آنها بکاهد ولی پس از گذشت اندک زمانی مصریان باستان از روغن گیاهی زیتون برای انجام این کار استفاده کردند و پس از آن نیز در قرون وسطی با اختراع ماشین آلت آهنی از روغن حیواناتی مثل گاو یا حتی نهنگ مورد استفاده مردم قرار گرفت ولی بعد از مدتها آنها دریافتند که این روغنها طولی نمیکشد که فاسد و تجزیه میشوند و دوام و مقاومت مناسب را ندارند. درقرن ۱۹ میلادی با اکتشاف نفت و توسعه فناوری و تکنولوژی روغن موتورهایی بر پایه نفت خام، تولید شد تا کنون بهترین جایگزین برای روغنهای گیاهی و حیوانی بوده است. با ازدیاد تقاضا برای خودروها، تقاضا برای روغن موتور نیز روز به روز فزونی یافت و با توسعه ی دانش دراین زمینه متخصصان درایالات متحده آمریکا درسال ۱۹۲۳ توانستند روغن موتور را بر اساس (sae) به سه دسته اولیه سبک ٰمتوسط وسنگین تقسیم کنند.
روغن های موتور براساس گرانروی یا ویسکوزیته توسط مهندسان خودرو اندازه گرفته می شود که بین۰ تا۶۰ معین شده است این اعدادرا به طور کلی می توان به شکل ۰تا۲۵ مناسب فصل های سرد واز۳۰ تا۶۰ مناسب فصل ها گرم طبقه بندی کرد که به طور مثال (sae10-sae20-sae30-sae40) وغیره را مشتمل می شود.
درواقع روغن هایی که گرانروی بیشتر یا به عبارتی سنگین تر هستند با شماره saeبالاتر وهرچه روغن سبکتر می شود شماره saeآن پایین تر میرود.
گیتی خامنه