مصطفی عالینسب یا میرمصطفی سیّدعالینسب اقتصاددان و صنعتگر ایرانی سال 1298 در تبریز به دنیا آمد و تأثیرگذارترین عضو شورای اقتصاد در دهه اول پس از انقلاب بود.
به گزارش روابط عمومی مدیریت موزهها و مرکز اسناد صنعت نفت، مهتاب سیدی دراین خصوص نوشته است :عالینسب عضو هیئت ۱۵ نفری مشاوران اقتصادی دولت محمد مصدق، نخستین تولیدکننده سماور، چراغ خوراکپزی و بخاری دستی در ایران، عضو شورای اقتصاد، شورای پول و اعتبار، نخستین رئیس شورای عالی صادرات غیرنفتی، مسئول راهاندازی مجتمع مس سرچشمه و مجتمع فولاد اهواز و نخستین مدیر عامل شرکت ایران ناسیونال (ایران خودرو کنونی) پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود.
شرکت تولیدی صنایع نفت و گاز عالینسب سال ۱۳۲۹ با مأموریت تولید بخشی از لوازم خانگی نفتسوز مورد نیاز خانوادههای ایرانی تأسیس شد، پیش از آن بازار لوازم خانگی ایران بهخصوص لوازم پخت موادغذایی و تجهیزات گرمایشی کوچک عمدتاً در انحصار شرکتهای انگلیسی بود.
شرکت تولیدی صنایع نفت و گاز عالینسب با تلاش و مدیریت کمنظیر مصطفی عالینسب، بنیانگذار فقید شرکت موفق شد با وجود محدودیت امکانات صنعتی در آن برههی تاریخی که مقارن بود با مبارزات ملی شدن صنعت نفت، رقابت سخت و چالشهای ایجاد شده از سوی شرکتهای خارجی را پشتسر گذاشته و ضمن کارآفرینی و ایجاد اشتغال در سطح جامعه بستر مناسبی را برای خلاقیت و نوآوری پدید آورد، در این میان محصولات چون سماور و چراغهای گرمایشی خوراکپزی از محصولات این برند ایرانی است.
عالینسب با سرمایه شخصی خود، «صنایع نفت سوز و گاز سوز عالینسب» را تأسیس کرد. این کارخانه پایهگذار تولید ملی پس از ملی شدن صنعت نفت بود و نماد همدلی دولت و ملت نام گرفت. به واسطه این کار بزرگ، محمد مصدق دستور داده بود که دو عدد از سماورهای عالینسب به صورت نمادین و شبانهروزی در مدخل کاخ نخستوزیری (کاخ گلستان فعلی) نصب شود.
روایت شده است که مصدق یک نمونه از این سماور در دفتر کار خود قرار داده بود و برای مهمانانش از آن چای میریخت.