حالا آفیست کجاست؟!

چهارشنبه بیست و یکم مرداد ماه 1394حالا آفیست کجاست؟!

نشريه «نفت‌خيز» از سال 1344 روزهاي چهارشنبه در 12 صفحه در اهواز چاپ و منتشر می شد. این نشریه از سال 1353 خورشيدي با عنوان «يادداشت هفتگي» ادامه حيات يافت و از جمله مستنداتي بود كه با موضوعات متنوع و خواندني بخشي از كاركرد صنعت نفت و ديدگاه كاركنان را را منعکس می ساخت. مطالب "يادداشت هفتگي" به فارسي و انگليسي بود و این مسئله به اضافه كيفيت مناسب چاپ و نو ع كاغذ آن، تمایز اين نشريه با ديگر نشريات منتشره در مناطق نفتخيز بود.  

آنچه در پی می آید یکی از مطالب ابن نشریه با عنوان «كانورسيشن» است که به كلام و محاوره كاركنان شركت ملي نفت مي‌پردازد و خواندن آن خالی از لطف نیست. اين مطلب به نحوه كاربرد كلمات و اصطلاحات انگليسي مرسوم ميان كاركنان شركت نفت با قلمي طنزآلود اشاره دارد:

كانورسيشن شركت نفتي!

يك نفر به قول خودمان «غيرشركتي»، درباره محاوره زير كه بين دو تن از همكاران «شركتي» ما ردوبدل مي‌شود چه فكر خواهد كرد؟ اگر با زبان انگليسي آشنايي نداشته باشد، احتمالا از صحبت‌هاي آنان چيزي دستگيرش نمي‌شود و شايد هم فكر كند كه به زبان جديدي صحبت مي‌كنند، ولي در صورتي كه انگليسي بداند و «سِنس آو هيومر» هم داشته باشد، خواهد گفت: «گاد، دِر لَنگوج ايز شور ميكست آپ!»

اولي: هاي!

دومي: هاي! ديشب تو گود باي پارتي گلف كلاب نديدمت، اونوميس كردي؟

اولي: اومدم ولي آن تايم نبودم. آخه اين روزا ما خيلي بيزي هستيم و بدون بريك، فول تايم كار مي‌كنيم.

دومي: راستي، سَركولِر تازه، تو رو ديدم كه پروموشن گرفتي، خوب آقا كانگراچوليشنز، اُپورتيونيتي خوبي بود كه به اون ديويژن ترانسفر شدي، حالا آفيست كجاست؟

اولي: آفيسم كه توي مين آفيسه ولي فعلا ميجر مينتنانس داريم و تمپورريلي رفتيم تو نيواِكستنشن. راجع به سِركولر هم كه، اي بابا يه پروموشن و يه اينكريس كه با اين «هاي كاست آو ليوينگ» هارموني نداره.

دومي: كُمپلين نكن ديگه، اولا كه اين همه جنرال اينكريس و اسپشال الوانس داشتيم، اِفِكتِ ترانسفرت هم كه در لانگ ترم معلوم مي‌شه. «استيك تو يور وُرك» و آپتيمستيك باش.

اولي: تو هم «كيپ يور فينگرز كراست» بلكه مَنِجمِنت لطفي كنند و اَپريزال منو هميشه اوت استندينگ  و يا اقلا اِباو آوِرِج پر كنند و...

دومي: دُنت وُري بابا، ان‌شاءالله كه ساكسسفول ميشي و هي پروموشن رد مي‌شه، مگه نشنيدي كه ميگن «ايف دِر ايز اِ ويل، دِر ايز اِ وِي؟»