خرده روایت‌های مدیران موزه «فیزونی» از حضور در ایران/بخش سوم

سه شنبه هفتم آذر ماه 1402 خرده روایت‌های مدیران موزه «فیزونی» از حضور در ایران/بخش سوم

به گزارش مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت، مدیران موزه «فیزونی» که برای حضور در بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «صنعت نفت، تولید فناورانه و مصرف بهینه» 27 تا 30 اردیبهشت‌ماه 1402 به تهران آمده بودند، خرده روایت‌هایی از حضور در ایران را به رشته تحریر در آوردند، بخش نخست و دوم این روایت منتشر شده است، بخش سوم آن در ادامه می‌آید.

چهارشنبه نخستین روز نمایشگاه بود. چه تغییری نسبت به دیروز!! غرفه‌ها کامل شده و بسیار مدرن و تکنیکال بودند. مرکز نمایشگاه واقعاً بزرگ بود. گل‌های فراوان و گلخانه‌هایی که به‌خوبی نگهداری می شدند، وجود داشت و همچنین در مرکز، نوعی حوض با یک فواره بزرگ، یک مسجد مجهز و یک مناره بلند با اشکال مدرن وجود داشت. شرکت‌ها بیشتر به تولید مرتبط بودند تا توزیع، اما افراد کنجکاو زیادی وجود داشتند که در غرفه ما توقف کنند. حتی گروهی از مدیران روسی مجذوب موزه شدند  و با ما یک عکس یادگاری گرفتند.

در طول روز نوشیدنی‌های مختلفی از جمله یک نوشیدنی ایرانی بر پایه سبزیجات (عرق بیدشک) میل کردیم، همچنین پیش نمایشی از یک مولاژ مربوط به 4000 سال پیش را دیدیم که از قیر ساخته شده بود و در پایان نمایشگاه به سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اهدا شد. ما نیز تصمیم گرفتیم اشیایی را که با خود برده بودیم به مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت اهدا کنیم زیرا نمونه‌های آن را در موزه فیزونی داشتیم و وجود نمونه‌ای از آن‌ها در شرق بسیار ارزشمند بود.

ساعت 16:00 چراغ‌ها خاموش و نمایشگاه بسته می‌شد و ما به هتل باز می‌گشتیم تا کمی استراحت کنیم. عصر، راننده ما را در هتل سوار کرد. مقصد؟ ناشناخته؛ با حرکت به سمت ناشناخته‌ها. شب مهمان میزبان ایرانی‌مان واقع در یک خانه سنتی بودیم. میزها دور فواره حیاط خانه ایرانی چیده شده بودند. در داخل مجموعه نیز چند مغازه وجود داشت؛ سوغاتی، چینی، حتی یک عطرسازی در داخل چاه باستانی.

برای شام از یک کباب خوشمزه ایرانی لذت بردیم که با شمشیرهای دیدنی که گوشت را سوراخ می‌کرد، سرو می‌شدند. با استفاده از نان و مخلفات مختلف که برایمان توضیح دادند باید با دست خورده شود. در حقیقت، ما کمی خجالت می‌کشیدیم و خود را همانند گردشگران آمریکایی احساس می‌کردیم که با ورود به ایتالیا، خود را در حال خوردن اسپاگتی با چاقو و قاشق می بینند! چشیدن آن غذای خوشمزه و گفت‌وگو سبب شد زمان به سرعت بگذرد و وقت بازگشت به هتل فرا برسد.

پایان بخش سوم

ترجمه: آیدا مفخمی

پ.ن 1: موزه فیزونی از سوی گویدو فیزونی در سال 1966 تأسیس شد و هم‌اکنون یکی از کامل‌ترین مجموعه‌ها در جهان درباره تاریخچه پمپ‌های سوخت و توزیع بنزین است.