شنبه بیست و چهارم آذر ماه 1403 برگزاری نخستین گردهمایی کارشناسان و دست‌اندرکاران مراکز اسنادی و موزه‌های صنعت نفت

به گزارش مدیریت مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت، نخستین گردهمایی کارشناسان و دست‌اندرکاران مراکز اسنادی و موزه‌های صنعت نفت روز سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۰ در محل پارک علم و فناوری ققنوس برگزار شد.

حسین شاملی در ابتدای این نشست با اشاره به تاریخ صنعت کشور و اثرگذاری نفت در اقتصاد ایران و نقش حدود ۹۰ درصدی این صنعت در تولید ناخالص کشور، بر ضرورت معرفی این صنعت به فرزندان و عموم مردم تاکید کرد. وی بیان کرد که نفت یکی از ارکان اصلی اقتصاد ایران است و حفظ و نگهداری میراث این صنعت وظیفه‌ای است که باید به نسل‌های آینده منتقل شود.

مدیر مرکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت هدف از برگزاری این نشست را ایجاد ارتباط دو سویه با کارشناسان و متخصصان اسناد و موزه صنعت نفت بر شمرد. وی تعامل و رایزنی با مدیران در بخش‌های مختلف صنعت نفت، حفظ بناهای میراثی و اسناد تاریخی مناطق نفت‌خیز و گازخیز و تهیه نظام‌نامه مشترک با وزارت میراث و گردشگری را از اهداف مهم آتی این مرکز عنوان کرد.

در بخش دوم این گردهمایی، دکتر محمدرضا کارگر، مدیرکل اسبق امور موزه‌های کشور به عنوان سخنران و ‌مدرس کارگاه موزه‌های صنعتی این نشست، با تقدیر از برگزارکنندگان این برنامه گفت: معتقدم در حوزه فرهنگ، استمرار مدیریت بسیار اثرگذار است و نتایج مثبتی خواهد داشت.

کارگر اشاره کرد که هر حرکت موفقیت‌آمیزی نتیجه همکاری یک تیم است که همانند یک سیستم دارای چرخ دنده‌های منظم با برنامه پیش می‌رود. وی با طرح موضوع چرایی اهمیت و ضرورت موزه نفت، گفت که هدف از ساخت موزه‌ها، مردم و اقشار مختلف هستند که وظیفه‌ی آگاهی‌بخشی در خصوص میراث نفت به جامعه، آیندگان و فرزندان این کشور را دارند.

او با تاکید بر اینکه آگاهی عامل تغییر و تحول است، بیان کرد که تغییر نگاه جامعه نسبت به نفت و میراث کشور، راه توسعه را هموار می‌کند. مدیرکل اسبق موزه‌های کشور در پایان سخنان خود، پیشنهاد راه‌اندازی موزه ملی نفت و ایجاد شبکه میراثی صنعت نفت در سراسر ایران را مطرح کرد.

بازدید از بارانداز گنجینه های اسناد و مرمت اشیا، خودرو، موزه پمپ بنزین دروازه دولت و اهدا لوح یادبود و تجلیل از کارشناسان مراکز اسناد و موزه‌های صنعت نفت بخش پایانی این گردهمایی بود.